Akcija!

UPRAVLJANJE BANKAMA I FINANCIJSKE USLUGE

P. S. Rose, S. C. Hudgins

7,500.00 RSD 6,800.00 RSD

PODELI:

Opis

8. izdanje vrhunskog udžbenika Menadžment komercijalnih banaka

Dok ova knjiga ulazi u svoje osmo izdanje, svijet kakvog poznajemo mijenja se ubrzano i, u nekim slučajevima, prijeteće. Financijska poduzeća i usluge koje ona nude postaju sve više internacionalizirana i većina pružatelja financijskih usluga raste svojom veličinom i složeno

Udžbenik Upravljanje bankama i financijske usluge daje analizu širokog spektra financijskih usluga i institucija. Oblikovan je tako da pomogne čitateljima razviti i usavršiti upravljačke vještine te da se suoče sa zamršenim problemima poput rizika, regulacije, tehnologije i konkurencije, koje bankari i menadžeri drugih financijskih usluga vide kao svoje najveće sadašnje i buduće izazove.

U osmom izdanju raspravlja se o velikim promjenama i događajima koji danas iznova oblikuju bankarske i financijske usluge. Među ključnim događajima i najnovijim trendovima u tekstu pojavljuju se:

Nova razmatranja o naporu američke i stranih vlada da „izvuku” sektor financijskih institucija koristeći oruđa koja uključuju:
kupnju „loše” imovine
podizanje pokrivenosti depozita osiguranjem
opskrbu kapitalom kako bi se apsorbirali često ogromni financijski gubitci koje proživljavaju mnoge banke i drugi pružatelji financijskih usluga
jačanje regulatorne moći ključnih državnih agencija.
Prošireni pogled na etiku u financijskom sektoru s više primjera nedavnih etičkih dilema.
Detaljan pogled na američku središnju banku, Sustav federalnih rezervi, kako se uspješno nosila s terorističkim napadima 11. rujna, te kako je smirila zabrinuto tržište stambenih kredita usred oslabljenog gospodarstva.
Pogled na krizu hipotekarnog tržišta i njen utjecaj na uvjete na financijskom tržištu i gospodarstvo.
Analiza investicijske banke Bear Stearns i drugih poduzeća (kao što je Countrywide Mortgage) koja su bila žrtve posljednje kreditne krize 2001. – 2008. te ponovno pokazala da su čak i najveće financijske institucije podložne pogreškama: u ovom slučaju obilno trgujući na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita.
Povećano prepoznavanje mnogih (i sve većih) vrsti rizika koje okružuju financijski sustav i prijete mu te objašnjenje kako se rizik može mjeriti i kako se njime može upravljati.
Istraživanje novih financijskih instrumenata i njihova utjecaja, uključujući opcijske hipotekarne kredite, povjereničke prioritetne vrijednosne papire, fondove kojima se trguje na burzi i zadužnices rasponom.
Kratki sadržaj:

Uvod u bankarstvo i financijske usluge
Financijski izvještaji i uspješnost financijskih poduzeća
Tehnike upravljanja rizicima i zaštite od rizika
Upravljanje investicijskim portfeljima i likvidnosnim pozicijama financijskih poduzeća
Upravljanje izvorima sredstava za financijsko poduzeće
Kreditiranje poduzeća i potrošača
Upravljanje budućnošću na globalnom tržištu
P. S. Rose je profesor emeritus Financija na Texas A&M Universityju gdje je predavao i vodio istraživanja tijekom otprilike 30 godina te je sve do svog nedavnog umirovljenja bio na čelu Blocker Chair of Business Administration. Prije svoje karijere na A&M-u bio je ekonomist u području financija u Sustavu federalnih rezervi. Rose je bio autor i konzultant za različite financijske institucije. Objavio je više od 200 članaka i radova u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Brazilu, Indiji, Meksiku i drugim zemljama.

S. C. Hudgins je profesorica Financija na Old Dominion Universityju u Norfolku, u državi Virginia, gdje predaje kolegije iz područja bankarstva, financijskih institucija te financija poduzeća. Direktorica je programa doktorskog studija na College of Business and Public Administration. Svoj je doktorat stekla na Virginia Techu. Veliki dio njezinog istraživanja usredotočen je na empirijsku analizu banaka i štedionica. Istražuje pitanja koja se odnose na upravljanje financijskim institucijama, njihovu regulaciju i propise.

ISBN: 978-953-246-224-1
Izdavač: Mate d.o.o.
Opće informacije: Integralni uvez, 950 str., 21,0 * 26,0 cm