Akcija!

Tablice fizičkih i hemijskih konstanti

G. W. C. Kaye, T. H. Laby

1,350.00 RSD 1,100.00 RSD

Kategorija:
PODELI:

Opis

Tablice fizičkih i hemijskih konstanti su osovna literatura u fizičkim i hemijskim laboratorijama, a neophodna pomoćna literatura predavčima iz ovih i srodnih oblasti. U standardnom laboratorijskom radu neophodno je da se raspolaže raznovrsnim podacima o nizu hemijskih i fizičkih veličina. Takve tablice treba da sadrže najnovije proverene podatke, da obuhvataju materijal koji se najčešće koristi i da budu dostupne širokom krgu stručnjaka, nastavnika i studenata. Kej i Lajbijeve Tablice fizičkih i hemijskih konstanti, koje su prevod poslednjeg, šesnaestog engleskog izdanja iz 1995. godine imaju, verujemo, te odlike.

Knjiga sadrži tablični materijal o fizičkim i hemijskim konstantama elemenata i jedinjenja, kao i osnovne podatke iz srodnih prirodnih nauku, a delom i tehnike. Tabličnim vrednostima obično prethode kratak opis i definicije odgovarajućih veličina, što olakšava njihovu upotrebu. Tablice su najkompletniji priručnik, imajući u vidu njihov obim, i savremene, imajući u vidu godine izdanja. Grupa istraživača specijalista u datim oblastima prezentirala je u ovom poslednjem izdanju kritički an!analizirane podatke iz najznačajnijih užih oblasti hemije, fizike, astronomije i srodnih nauka.

U našoj literaturi za sada ne postoji slična publikacija. Po svom sadržaju, Tablice fizičkih i hemijskih konstanti su delimično komplementarne vrlo značajnom delu Hemijsko-tehnološkom priručniku (Rad. Beograd 1985-87), kojeg više nema u prodalji, pa verujemo da se ovim Tablicama popunjava postojeća praznina u našoj stručnoj literaturi.

Knjiga je namenjne širokom krugu fizikohemičara, fizičara, hemičara, tehnologa i farmaceuta koji rade u istraživačkim, razvojnim i kontrolnim laboratorijama, inženjerskoj praksi, studentima udgovarajućih fakulteta, kao i nastavnicima srednjih škola koji predaju hemiju, fiziku i srodne oblasti.