Akcija!

Narodi svijeta

Mirella Ferrera

6,300.00 RSD 5,100.00 RSD

Kategorija:
PODELI:

Opis

Bez obzira je li im boja kože bijela, crna, crvena, žuta ili smeđa, svejedno kojoj religiji pripadaju i koji jezik govore, bilo da žive u gradskim ili seoskim područjima, imaju li sjedilački ili nomadski način života, bogati ili siromašni, narodi svijeta tvore mnogovrsne kulture, koje se često isprepleću i dopunjavaju prelazeći nacionalne granice. Svjedočeći o ljepoti i bogatstvu ove ugrožene ostavštine i slaveći raznolike kulture koje postoje unutar čovječanstva, knjiga “Narodi svijeta” nudi suvremeni znanstveni opis većine antropološki zanimljivih etničkih skupina: uključujući Maure, Rome, Masaje, Eskime, Inuite i narode Amazonije.

Knjiga, koja je podijeljena na dijelove na osnovi kontinentalnih područja, može se pohvaliti izuzetno kvalitetnim fotografijama i mapama. U svakom dijelu nalazi se uvod, opis naroda koji su važni za određeno kulturno područje i zemljopisna mapa koja ilustrira zone u kojima pojedini narodi žive.

Snažan naglasak stavljen je na “dekorativnu “ stranu po kojoj se grupe ističu: složene frizure, oslikavanje lica i tijela, nakit, perle, perje , i sve se to poklapa s izražajnim i fascinantnim kriterijima ljepote. Uživajte u prekrasnim fotografijama i nadasve zanimljivom tekstu.